Fotogrammetrie

In de fotogrammetrie opleidingen leren we hoe we met drones onze eigen kaarten kunnen maken. Het theoretische stuk van deze opleiding gaat dus voornamelijk over landmeetkunde. 

In het praktische stuk gaan we onze vluchtdata verwerken tot bruikbare informatie door deze om te zetten in kaarten. 

Opleidingsduur

Opleiding van ongeveer 3 dagen.

Theorie: 16 u
Tijdsblokken van minimaal 4 uur.

Praktijk: 8u
Praktijkdata worden vastgelegd tijdens de theoriesessies.

Locatie

Leslokaal in Westerlo of online via Zoom

Kostprijs

Prijs    €1611,57 ex btw
KMO portefeuille - €483,47
Jouw prijs    €1128,10 ex btw

Drone opleiding: mapping

Welkom bij de spannende wereld van Drone Mapping! In een tijdperk waar technologie en innovatie hand in hand gaan, heeft de opkomst van drones een revolutie teweeggebracht in tal van industrieën. Of je nu geïnteresseerd bent in landmeten, stedenbouw, milieubeheer, landbouw, of gewoonweg gefascineerd bent door de mogelijkheden van onbemande luchtvaart, onze opleiding Drone Mapping biedt jou de sleutel tot het ontsluiten van deze opwindende nieuwe dimensie.

In deze opleiding nemen we je mee op een reis door de fundamenten en geavanceerde toepassingen van drone mapping. Je zult leren hoe je drones kunt inzetten om nauwkeurige en gedetailleerde kaarten en modellen te genereren van verschillende omgevingen en objecten. Onze deskundige instructeurs zullen je begeleiden bij het begrijpen van de technologie achter drones, het plannen van missies, het verzamelen van gegevens en het verwerken van deze gegevens tot waardevolle informatie.

Of je nu een professional bent die op zoek is naar nieuwe vaardigheden om je carrière te stimuleren, een ondernemer die geïnteresseerd is in het aanboren van nieuwe zakelijke kansen, of gewoon iemand die gepassioneerd is door de opkomst van drones, deze opleiding biedt jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn om te gedijen in dit boeiende veld.

Dus, bereid je voor om op te stijgen in de wereld van Drone Mapping en ontdek hoe je de kracht van drones kunt gebruiken om gegevens te verzamelen en analyses uit te voeren die voorheen onmogelijk waren. 

Opleidingsduur

Wij streven ernaar om het uiterste te halen uit onze opleiding. Daarom organiseren we praktijklessen in kleine groepen van maximaal vier personen, waarbij elke deelnemer de beschikking heeft over een eigen drone.

Bovendien voeren we al onze vliegactiviteiten buiten uit, met gebruikmaking van krachtige drones zoals de beroemde DJI Phantom 4 Pro V2, evenals onze moderne modellen, de DJI Mavic 3 Enterprise en de DJI Mavic 3 Thermal.

Locatie en startdatum opleidingen

Theorie: Leslokaal, Zandberg 50, 2260 Westerlo.

Eerstvolgende lessen: Bij voldoende inschrijvingen

Praktijk: Veerleseweg 45, 2440 Geel
Praktijkdata worden vastgelegd tijdens de theoriesessies.

Vakken tijdens deze drone-opleiding

  • Historie van landmeetkunde
  • Basisbegrippen van mapping
  • Kaarten maken

Inbegrepen in deze drone-opleiding

  • Theorielessen: Leslokaal Zandberg 50, 2260 Westerlo
  • Toestellen van Drone College voor praktijk opleiding.
  • Attest van deelname aan opleiding.

Wat kan ik doen na deze opleiding?

Na deze opleiding kan je locaties zelf in kaart gaan brengen. Mapping wordt ook gebruikt voor het in kaart brengen van moeilijk bereikbare plaatsen en zelfs gevels. Gebouwen in 3D plaatsen.

We leren u hoe u moet werken met Agisoft Metashape.

Kortingen voor de drone-opleidingen

Drone College is dienstverlener voor de KMO-portefeuille én wij hebben een erkenning als sectoraal opleidingscentrum van de bouw. Lees hier meer. Bouwvakkers die naar ons opleidingscentrum komen, dienen hun aanwezigheidscertificaten door te sturen naar adm@constructiv.be.

Algemene voorwaarden

Wil je je opleiding annuleren? Doe dit dan via mail naar inschrijving@dronecollege.be een week vóór de start van de opleiding. Indien je te laat – of niet – annuleert, blijf je Drone College het opleidingsbedrag volledig verschuldigd. Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Indien je werkt bij een bouwbedrijf, kan je ook gebruik maken van de PC 124 erkenning. Dit geeft nog een extra cumulatieve korting op de KMO-portefeuille

Inschrijven

Klaar om mapping specialist te worden?

Inschrijven

Tom is een top instructeur die zijn vak kent en dit met passie overbrengt. Ondertussen ben ik van de eerste keer geslaagd op zowel het theorie als het praktijk examen en heb ik mijn klasse 1 licentie. Danku Tom!

Robin Bvrts (recensie op Facebook)

Opleiding is top! Van catering over cursusmateriaal, van een mooi leslokaal tot zeer boeiende lessen, gegeven door Tom, lesgever met heel vlieg- en drone-ervaring, die ons met veel enthousiasme en een vleugje humor de theorie bijbrengt! Zeer blij van mijn beslissing om hier de cursus te volgen ?

Filip LS (recensie op Facebook)

Tom geeft op een rustige, relaxte manier les, met kennis van zaken. Met zijn eigen ervaringen uit de praktijk weet hij de materie boeiend te houden. Bij deze ernstige materie is er zeker ook plaats voor een streepje humor! Aansluitend heb ik nog de cursus kaart lezen gevolgd bij Tom. Als leek was die kaart eerder een doolhof. Dankzij deze cursus ben ik er gelukkig uit geraakt ?. Kortom: een aanrader ??

Miel Capals (recensie op Facebook)

Dronecollege biedt een zeer professionele drone opleiding.  Tom heeft een heel rustige maar correcte stijl van lesgeven en heeft me naast het perfectioneren van mijn vliegskills ook enorm veel bijgebracht over de verschillende drone types in de markt en over de in's en out's van de verschillende activiteiten. Dankzij zijn expertise heb ik heel snel en efficient een eigen drone-bedrijf kunnen opstarten. Dit is dé school in België voor een doorgedreven RPAS vliegopleiding.

Koen De Cleyn (recensie op Facebook)

DRONECOLLEGE is een plaats waar iedere startende "leek" een volwaardige en complete opleiding kan genieten tegen een eerlijke prijs, duidelijke uitleg en vooral de grondige manier van lesgeven. Piloten die elders een licentie behaald hebben, vinden dan alsnog de weg naar DRONECOLLEGE om hun kennis grondig bij te schaven. Een buitengewone aanrader!!

Jan Vanbroeckhoven (recensie op Facebook)