Een passie voor alles wat met vliegen te maken heeft

Ik ben Tom verstappen, hoofdinstructeur Flight Training, instructeur en erkend examinator bij DGLV . Al van toen ik klein was, zat ik al met mijn hoofd in de wolken. Zo heb ik mijn eigen modelbouw Spitfire gemaakt, aan F3J-zweefvliegen gedaan, alsook modelbouw helikopters gevlogen, mallen gebouwd, enz …

Later ging ik werken als tekenaar bij SCK-CEN. We wilden een nieuwe manier vinden om background metingen te kunnen doen. Dit was gelijktijdig met de opkomst van de drones, daardoor kwam ik destijds terecht bij de Yamaha R Max. Zo werd ik de eerste dronepiloot in België. 

Enkele jaren geleden behaalde ik  dan ook mijn Private Pilot License (PPL) zo vliegen we regelmatig doorheen het luchtruim, we kunnen u met raad en daad bijstaan en onze passie met u delen!

Neem contact met mij op

Samen met DGLV stelde ik de pilotenopleidingen voor drones samen. Ik startte een modelbouwclub via Nuclea en werkte op mijn job meer en meer met drones, naarmate de tijd verstreek. Afhankelijk van de meting, grond en taak, vloog ik met vliegtuigen, helikopters, drones, … Ik startte Drone College om mijn passie te delen met anderen. 

Drone College is een opleidingscentrum om andere geïnspireerde mensen te trainen. Dit werd echter zo’n succes, dat dit al snel mijn hoofdberoep werd. Nu begeleid ik dagelijks mensen op die in functie van hun beroep – of privé – willen leren vliegen. mapping, inspecties, low air, … Alles is mogelijk. 

Ontdek alle opleidingen

Tom is een top instructeur die zijn vak kent en dit met passie overbrengt. Ondertussen ben ik van de eerste keer geslaagd op zowel het theorie als het praktijk examen en heb ik mijn klasse 1 licentie. Danku Tom!

Robin Bvrts (recensie op Facebook)

Opleiding is top! Van catering over cursusmateriaal, van een mooi leslokaal tot zeer boeiende lessen, gegeven door Tom, lesgever met heel vlieg- en drone-ervaring, die ons met veel enthousiasme en een vleugje humor de theorie bijbrengt! Zeer blij van mijn beslissing om hier de cursus te volgen ?

Filip LS (recensie op Facebook)

Tom geeft op een rustige, relaxte manier les, met kennis van zaken. Met zijn eigen ervaringen uit de praktijk weet hij de materie boeiend te houden. Bij deze ernstige materie is er zeker ook plaats voor een streepje humor! Aansluitend heb ik nog de cursus kaart lezen gevolgd bij Tom. Als leek was die kaart eerder een doolhof. Dankzij deze cursus ben ik er gelukkig uit geraakt ?. Kortom: een aanrader ??

Miel Capals (recensie op Facebook)

Dronecollege biedt een zeer professionele drone opleiding.  Tom heeft een heel rustige maar correcte stijl van lesgeven en heeft me naast het perfectioneren van mijn vliegskills ook enorm veel bijgebracht over de verschillende drone types in de markt en over de in's en out's van de verschillende activiteiten. Dankzij zijn expertise heb ik heel snel en efficient een eigen drone-bedrijf kunnen opstarten. Dit is dé school in België voor een doorgedreven RPAS vliegopleiding.

Koen De Cleyn (recensie op Facebook)

DRONECOLLEGE is een plaats waar iedere startende "leek" een volwaardige en complete opleiding kan genieten tegen een eerlijke prijs, duidelijke uitleg en vooral de grondige manier van lesgeven. Piloten die elders een licentie behaald hebben, vinden dan alsnog de weg naar DRONECOLLEGE om hun kennis grondig bij te schaven. Een buitengewone aanrader!!

Jan Vanbroeckhoven (recensie op Facebook)