KMO-Portefeuille

Subsidies voor je drone-opleiding

Drone College is erkend dienstverlener voor KMO-Portefeuille. Dit is een maatregel waardoor je als ondernemer financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. In het geval van Drone College zijn dit opleidingen en adviesdiensten zoals:

  • Reclame bij reclamebureau’s
  • Expertises bij verzekeringen
  • Inspecties voor bouwfirma’s
  • ...

KMO-portefeuille en Drone College

Hoe verloopt de betaling aan Drone College als je gebruikt maakt van de KMO-portefeuille?

Te betalen:
Aan Drone College: BTW-bedrag.
Aan VLAIO: 70% van het bedrag (excl btw). Zo recupereer je 30%.

Na de betaling:
Je logt in bij VLAIO en laat het volledige bedrag overmaken op de rekening van Drone College.

Grootte van de subsidie:
Het aantal subsidies dat je krijgt hangt af van de grootte van je onderneming. Als je een kleine onderneming hebt, kan je tot 30% steun genieten met een maximum van €7.500 per jaar. Een middelgrote onderneming kan tot 20% steun verkrijgen.

Je kan steun aanvragen tot je persoonlijke maximum is bereikt of tot het budget van de portefeuille is uitgeput.

Vraag hier je KMO-portefeuille aan.
https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Ontdek onze opleidingen

PC 124 voor drone-opleidingen

Subsidies voor je drone-opleiding via Constructiv
Drone College is erkend als sectoraal opleidingscentrum van de bouw. Alle bouwbedrijven kunnen beroep doen op deze korting, als je arbeiders een drone-opleiding willen volgen.

Constructiv en Drone College
Bouwvakkers die naar ons opleidingscentrum komen, dienen hun aanwezigheidscertificaten door te sturen naar adm@constructiv.be. Constructiv kan deze controleren en inputten in hun database. Hierdoor kan jij genieten van deze subsidies.


Tom is een top instructeur die zijn vak kent en dit met passie overbrengt. Ondertussen ben ik van de eerste keer geslaagd op zowel het theorie als het praktijk examen en heb ik mijn klasse 1 licentie. Danku Tom!

Robin Bvrts (recensie op Facebook)

Opleiding is top! Van catering over cursusmateriaal, van een mooi leslokaal tot zeer boeiende lessen, gegeven door Tom, lesgever met heel vlieg- en drone-ervaring, die ons met veel enthousiasme en een vleugje humor de theorie bijbrengt! Zeer blij van mijn beslissing om hier de cursus te volgen ?

Filip LS (recensie op Facebook)

Tom geeft op een rustige, relaxte manier les, met kennis van zaken. Met zijn eigen ervaringen uit de praktijk weet hij de materie boeiend te houden. Bij deze ernstige materie is er zeker ook plaats voor een streepje humor! Aansluitend heb ik nog de cursus kaart lezen gevolgd bij Tom. Als leek was die kaart eerder een doolhof. Dankzij deze cursus ben ik er gelukkig uit geraakt ?. Kortom: een aanrader ??

Miel Capals (recensie op Facebook)

Dronecollege biedt een zeer professionele drone opleiding.  Tom heeft een heel rustige maar correcte stijl van lesgeven en heeft me naast het perfectioneren van mijn vliegskills ook enorm veel bijgebracht over de verschillende drone types in de markt en over de in's en out's van de verschillende activiteiten. Dankzij zijn expertise heb ik heel snel en efficient een eigen drone-bedrijf kunnen opstarten. Dit is dé school in België voor een doorgedreven RPAS vliegopleiding.

Koen De Cleyn (recensie op Facebook)

DRONECOLLEGE is een plaats waar iedere startende "leek" een volwaardige en complete opleiding kan genieten tegen een eerlijke prijs, duidelijke uitleg en vooral de grondige manier van lesgeven. Piloten die elders een licentie behaald hebben, vinden dan alsnog de weg naar DRONECOLLEGE om hun kennis grondig bij te schaven. Een buitengewone aanrader!!

Jan Vanbroeckhoven (recensie op Facebook)